Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın ilk etapta ayda 8 adet üretilmesi planlanıyor

Ankara, 24 Şubat (Hibya) – Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın seri üretiminin yapılacağı fabrikanın inşası sürüyor.

Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın ilk etapta ayda 8 adet üretilmesi planlanıyor
Yayınlama: 24.02.2025
1
A+
A-

Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın seri üretimde ilk etapta ayda 8 adet üretilmesi planlanıyor. 10 adette  ALTUĞ 8×8’in üretilmesi hedefleniyor. ALTAY tankının ilk etapta 250’si üretilecek. Öte yandan her ay Türk Silahlı Kuvvetleri için ayda 8 adet üretilecek.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve BMC Power ortaklığıyla Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın tanıtımı Ankara Kahramankazan BMC Power Üretim Tesisleri'nde yapılıyor.

Fabrikanın Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Fabrikada ALTAY tankları üretime alınacak. ALTAY tankının ilk etapta 250’si bu fabrikada üretilecek. Fabrikanın inşası 2025 yılının Haziran ayına doğru tamamlanması bekleniyor.

İlk iki ALTAY Tankı Sakarya Arifiye’de üretilmişti. Ardından da seri üretime geçilmesi için Ankara'da Nisan ayında BMC Power Üretim Tesisleri'nde fabrikanın inşasına başlanmıştı. İnşaat henüz devam ediyor. ALTAY tankının seri üretimi de bu fabrikada gerçekleştirilecek.

Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın özellikleri 

Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın karadaki hızı maksimum 65 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Arazideki azami hızı 45 kilometrelere kadar düşebiliyor. Yan eğim kabiliyetinde ise yüzde 30’a kadar tırmanış yapılabiliyor. Tırmanma kabiliyeti de yüzde 60’lık bir eğime kadar gelebiliyor. Yeni ALTAY Ana Muharebe Tankı maksimum gücü 1500 beygir olarak belirtiliyor. ALTAY -32 derece ile +52 derece aralığında faaliyetlerini yürütebiliyor.

Tankın içerisinde 4 mürettebat bulunuyor. 1’i sürücü, 1’i tank komutanı diğerleri ise nişancı ve doldurucu olarak görevlerini yapabiliyor. İçerisinde 4 farklı silah sistemi bulunuyor. Bunun yanı sıra üst düzey bir koruma da yer alıyor.

ALTAY ve ALTUĞ 8×8 tasarımlarının yüksek mayın ve balistik performans isterleri bulunması sebebiyle kaynak bölgeleri X-Ray ve PAUT (Phase Array Ultrasonik Test) yöntemleri ile yüzde 100 muayene edililiyor.

Kaynak proseslerinin istenen kalitede sorunsuz yapılabilmesi için kaynak robot hatları kurulması planlanılıyor. Kaynaklı imalat hattı içerisinde tonaj kapasiteleri farklı olmak üzere 38 adet pozisyoner ve 8 adet kaynak robotu bulunması hedefleniyor.

Fabrika detayları

Fabrika 555 bin metrekarelik bir alanda kuruluyor. Fabrika içerisinde 150 bin metrekarelikte genişleme alanı bırakılıyor. Fabrikanın olduğu alandaki çalışmalar Nisan ayından itibaren devam ediyor.

Tesis tam kapasite faaliyete başladığı durumda projelere bağlı olarak değişmekle birlikte toplam 1500'ün üzerinde beyaz yaka ve mavi yaka personelin hizmet vermesi öngörülüyor.

Fabrikaya gelen malzemelerin teslim, tesellümü, depolanması, fabrika içi lojistik faaliyetlerinin yanısıra hurda, red/iade, satış ve fason malzemeler için sevk ve çıkış işlemlerini kapsayan faaliyetler Ambar & Tesellüm alanında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.