Yenimahalle’de Meme Kanserine dikkat çekildi

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Meme Hastalıkları Derneği tarafından “Meme kanseri değil ben güçlüyüm” sloganıyla Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenlendi.

Yenimahalle’de Meme Kanserine dikkat çekildi
Yayınlama: 17.10.2024
0
A+
A-

Meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve farkındalığının vurgulanması amacıyla Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Ankara Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Doğan sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

50 yaş altı meme kanseri oranının ülkemizde yüzde 50'ye yakın olduğuna, Meme kanserinin görülme yaşının ortalama dünya geneli 61 iken Türkiye'de 51 yaş olduğuna ve Meme kanserinin ülkemizde, dünyadaki ortalama görülme yaşından 10 yıl daha erken görüldüğüne vurgu yapıldı.

Kanser gelişiminde, yüzde 90 çevresel, yüzde 10 oranında ise genetic faktörlerin etkili olduğunu da belirten profesörler, Tütün kullanımı, alkol tüketimi, fazla kilolu veya obez olma ve enfeksiyonlara maruziyet, sosyo ekonomik durum, yoksulluk gibi risklerin engellenmesi yolu ile gelişmekte olan kanserlerin günümüzde yüzde 30-50 oranında önlenebileceğini anlattı.

Sıklıkla erken tanı hayat kurtarır vurgusu yapan Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Doğan, katılımcılara 20 yaşından itibaren her bireyin kendi kendini her ay muayene etmesini, 40 yaş üstü tüm bireylerin de her yıl düzenli olarak mamografi çektirmesini tavsiye etti.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.