Yüzme Havuzları Atık Sularının Sulama Sistemine Kazandırılması Projesi hayata geçiriliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından ARGE çalışmaları tamamlanan Yüzme Havuzları Atık Sularının Sulama Sistemine Kazandırılması Projesi hayata geçiyor.

Yüzme Havuzları Atık Sularının Sulama Sistemine Kazandırılması Projesi hayata geçiriliyor
Yayınlama: 21.09.2024
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve İşletmeler İştirakler Daire Başkanlığı Teknik Hizmetler Müdürlüğü ile KASKİ iş birliğinde, pilot bölge olarak seçilen Sümer Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nde uygulanan projenin ARGE çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı.

Su tasarrufu konusunda önemli bir kazanım sağlayacak proje, yüzme havuzlarının halk sağlığına uygun hale getirilmesi için günlük belirli periyotlarda veya acil durumlarda ters yıkama işlemi sırasında, havuzların her birinden atık hattına iletilen suların yeşil alan sulama sistemine kazandırıyor.

Sümer tesislerinde yapılan ARGE çalışmalarında yüzme havuzu atık suyu, KASKİ’nin son teknolojiyi kullanan laboratuvarlarında test edilerek tesis çevresinde belirlenen 400 metrekare yeşil alanda günde 2 defa olmak üzere sulamada kullanılarak test edildi. Testler sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşılmadan ARGE çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı.

Büyükşehir, Yedi Güzel Adam Sosyal Yaşam Merkezi, Sümer Yüzme Havuzu, Sukay Park, Köşk Sosyal Yaşam Merkezi, Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi, Beyazşehir Sosyal Yaşam Merkezi, Belsin Yüzme Havuzu, Millet Bahçesi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezindeki havuzlar olmak üzere 9 tesiste oluşan günlük ortalama 187 metreküp yılda yaklaşık ise 50 bin 100 metreküp atık suyu geri dönüşümle sulama sistemine kazandırmayı planlıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.