Zelensky: Batı uzun menzilli silahların teslimatını geciktiriyor

Stockholm, 4 Ekim (Hibya) – Yeni NATO genel sekreteri Mark Rutte’nin ilk Ukrayna gezisinde, Volodymyr Zelensky, batının silah tedarikindeki gecikmelerini sert bir şekilde eleştirdi.

Zelensky: Batı uzun menzilli silahların teslimatını geciktiriyor
Yayınlama: 04.10.2024
3
A+
A-

Zelensky, “Uzun menzilli silahlar da dahil olmak üzere yeterli miktarda ve kalitede silaha ihtiyacımız var, bence ortaklarımız zaten bunları uzatıyor,” dedi. Ukrayna lideri ayrıca NATO üyelerini ülkesinin Rus hava saldırılarını savuşturmasına yardımcı olmak için daha aktif bir rol üstlenmeye çağırdı.

Zelenskyy, “Ortaklarımızı Rus füzelerini ve insansız hava araçlarını düşürme ihtiyacına ikna etmeye devam edeceğiz,” dedi ve “Orta Doğu semalarında işe yarayan ve İsrail'in kendini savunmasına yardımcı olan şey, Avrupa'nın bizim tarafımızdaki semalarında da işe yarayabilir” diye ekledi.

Zelenskyy'nin yorumlarına yanıt vermesi istenen Pentagon basın sekreteri yardımcısı Sabrina Singh, “sınırlı sayıda uzun menzilli füzemiz var” ve “bunu uzatmıyoruz” dedi.

Yeni NATO sekreteri Mark Rutte de, Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy'ye askeri ittifakın başkanı olarak amacının “Ukrayna'nın galip gelmesini” sağlamak olduğunu söyledi. Kiev'e büyük bir destek gösterisinde bulunan Rutte, ittifakın genel sekreteri olarak ilk gezisi için Ukrayna başkentine gitti. Rutte, Kiev'i ilk gezisi olarak “size, Ukrayna halkına ve izleyen herkese NATO'nun Ukrayna'nın yanında olduğunu açıkça belirtmek” için seçtiğini söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.