Zeytinburnu İzci Evi, 2 yılda 14 bin çocuğu izcilik faaliyetleri ile tanıştırdı

Zeytinburnu’nda ikamet eden çocuk ve gençlere izcilik eğitimi vermek amacıyla iki yıl önce faaliyete geçen Zeytinburnu İzci Evi’nde bugüne kadar 14 bin çocuk eğitim aldı.

Zeytinburnu İzci Evi, 2 yılda 14 bin çocuğu izcilik faaliyetleri ile tanıştırdı
Yayınlama: 08.07.2024
3
A+
A-

Zeytinburnu Belediyesi, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Zeytinburnu İzci Kulübü’nün destekleriyle iki yıl önce açılan ve Türkiye’nin ilk uygulamalı izcilik eğitimlerini vermeye başlayan Zeytinburnu İzci Evi, bugüne kadar 14 bin çocuğa ulaştı.

Zeytinburnu Maltepe’de faaliyet gösteren Zeytinburnu İzci Evi’nde, 9-14 yaş arası çocuklar için uygulamalı ve ücretsiz olarak izcilik eğitimleri veriliyor. Zeytinburnu İzci Evi’ne üye olan gençler aynı zamanda Zeytinburnu İzci Kulübü’nün lisanslı birer sporcusu oluyor.

Zeytinburnu İzci Evi’nde izciler; kampçılık, okçuluk, tırmanma, temel ve ileri seviye izcilik, ilk yardım, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sonrası doğru davranış şekilleri, itfaiye, tahliye, telsiz ile haberleşme, çadır kurma, barınak yapımı, beslenme, ateş yakma, düğümler, bağlar, yürüyüş teknikleri, fonetik alfabe, mors alfabesi, macera parkuru, pentatlon parkuru, zipline ve archery (ok savaşı) eğitimlerini alıyor. 

Genç ve çocuklar izci olduktan sonra ise Bolu Kış Kampı, Çanakkale Milli Bilinç Kampı ve Düzce Yaylası İleri Seviye İzci Kampı’nda tecrübe edinip Türkiye’yi temsilen; Gürcistan Dostluk Kampı, Azerbaycan Kampı ve Balkanlar Kampı’na gidiyor.

 Zeytinburnu İzci Evi; 1 malzeme odası, 1 sanat odası, 3 derslik, 1 atölye, denge parkuru, bay ve bayan mescit, bay-bayan WC, voleybol, basketbol, badminton, archery tag sahası, okçuluk alanı, tırmanma duvarı, mini şelale, bostan tarım alanı, çadır alanı, kamp ateşi alanı, pentatlon, 2 kamelya derslik, 4 ünite toplantı odası, kütüphane, ders çalışma alanı, araştırma ve bilgisayar odası, lokal, idari işler ve kayıt odalarından oluşuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.