Ziraat Yatırım: BIST100’de bugün yükseliş bekleniyor

İstanbul, 19 (Hibya) – Ziraat Yatırım, BIST100’de bugün yükseliş beklerken, olası yukarı yönlü hareketlerde 9.980 bölgesi hedef olarak izlenebileceğini bildirdi.

Ziraat Yatırım:  BIST100’de bugün yükseliş bekleniyor
Yayınlama: 19.09.2024
1
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın raporuna göre, dün Fed faiz indirimlerine 50 baz puanla başladı. Çok sürpriz olmayan karar sonrasında borsalarda ilk etapta yükseliş gözlendi, Nasdaq yüzde 1'in üzerinde primler yaşandı. Ancak, sonraki indirimler konusunda aceleci olunmayacağı mesajı veren ve açıklanacak verilere, risk dengelerine gönderme yapan Powell sonrasında borsalar eksi bölgede günü tamamladı. Nasdaq günü %0,3 oranında düşüşle kapattı. Bu arada Fed yetkililerinin faiz patikasına ilişkin öngörüleri de belli olurken, 2024'ün kalan iki toplantısında toplamda 50 baz puan indirim öngörüldü. Bu yıl için büyüme beklentisi ise hafif aşağı yönlü revize edilerek yüzde 2 olarak tahmin edilirken, işsizlik oranı yüzde 4'ten yüzde 4,4'e, PCE'de yüzde 2,6'dan yüzde 2,3'e revizyon yapıldı.

Raporun tamamı ise şöyle:

“Öte yandan, dünkü kapanışlara karşın bu sabah ABD vadelilerinde ralli havası var. Nasdaq vadelisindeki yükseliş yüzde 1,5'e yaklaşıyor. Yen'deki değer kaybıyla Nikkei'deki prim %2'nin üzerindeyken, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksindeki artış %1 civarında. Dün ABD borsalarındaki düşüşe karşın akşam kontratının baskının sınırlı kaldığı ve karar sonrasında kontratın hafif de olsa artıda kapattığını izledik. Fed'in faiz indirimine yüksek bir oranda başlamasının TCMB'nin de elini rahatlatması beklenebilir. Dün akşamki kontrat fiyatlaması da bu beklenti ile ilgili olabilir. Dolayısıyla, bugün TSİ 14'teki TCMB faiz kararına kadar borsada yükseliş eğilimi gözlenebilir. Bu sabah küresel fiyatlamalara bağlı olarak da BIST100 güne %1 civarında yükselişle başlayabilir. TCMB'nin beklendiği gibi faizi değiştirmemesi ve sıkı duruşun sürebileceğine yönelik söylemini devam ettirmesi durumunda da borsada önemli bir baskı beklemiyoruz. Özetle BIST100'de bugün yükseliş beklerken, olası yukarı yönlü hareketlerde 9.980 bölgesi hedef olarak izlenebilir. Bugün ayrıca TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. BDDK da haftalık bankacılık sektörü verilerini paylaşacak. Yurtdışında ise İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı dışında ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi ile ağustos ayı ikinci el konut satışları izlenecek.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.