Ziraat Yatırım: Dolar’da küresel çapta güçlenme eğilimi devam ediyor

İstanbul, 17 Ekim (Hibya) – Ziraat Yatırım, dolar, euro ve ons altın için değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Yatırım: Dolar’da küresel çapta güçlenme eğilimi devam ediyor
Yayınlama: 17.10.2024
0
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesinde şu bilgilere yer verildi:

“USD/TRY: Dolar'da küresel çapta güçlenme eğilimi devam ediyor. Bir ay önce 100 seviyesine kadar gerileyen Dolar Endeksi'nin 103,8 civarında bulunan (DXY) 200 günlük ortalamasına yaklaştığını izliyoruz. Fed'e yönelik agresif faiz indirim ihtimalinin azalması, Euro'daki zayıflık ve Trump'ın Başkanlık yarışında önde olduğunun gözlenmesi Dolar'ı destekleyen etmenler olduğu söylenebilir. Trump Başkanlığında bütçe harcamalarının artabileceği ve bunun da tahvil faizlerinde artışa neden olarak Dolar'ı destekleyebileceği öngörülüyor. Veri bağımlılığın sürdüğü ortamda bugün açıklanacak veriler ise oynaklık yaratabilir. Çekirdek perakende satışların tüketim tarafındaki temel eğilimlerin olumluya işaret etmesi öngörülüyor. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları öne çıkan diğer veri. Avrupa'da ise ECB toplantısı izlenecek. Yurtiçinde ise bugün saat 14'te TCMB'nin faiz kararı var. Politika faizinde değişiklik beklenmezken, Karar Metni'ni şahinliğini koruyabilir. Böyle bir durum da TL için destekleyici olmaya devam edebilir. Dolar/TL dün hafif düşerek 34,18 seviyesinden günü tamamlamıştı. Kurda günün geri kalanında dünkü kapanış etrafında sakin seyir sürebilir. Merkez Bankası faiz kararı dışında yurtiçinde bugün TCMB tarafından haftalık, DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak.

“EUR/USD: Dolar'ı destekleyen veriler ve gelişmeler dışında bugünkü Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) 25 baz puanlık faiz indirimi beklentileriyle EURUSD'de baskı yaşandı. Paritenin 1,0875 seviyesinde bulunan 200 günlük ortalamasının altına kadar gerilediğini izledik. Bugün ABD'de TSİ  15.30'da açıklanacak perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ECB faiz kararı gün kapanışında etkili olabilir. Teknik olarak 1,0875 direncinin altında kalındıkça 1,0780 desteğine kadar düşüş yaşanabilir. Diğer yandan, 1,0875 üzerine çıkılması durumunda 1,0920 hedef olabilir. ECB'nin faiz kararı TSİ 15.15'te, Başkan Lagarde'ın konuşması TSİ 15.45'te olacak.

“XAU/USD: Dün 2.659 ve 2.685 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü de 2.674 seviyesinde yüzde 0,4 primli bir şekilde tamamladı. Trump'ın Başkanlık yarışında önde olduğunun gözlenmesi Dolar'ı desteklese de değerli madende alım iştahının sürdüğünü izledik. Bu sabaha da alıcılı bir görünümle başlayan değerli maden tarihi zirvesine çok yakın seviyelerde işlem görüyor. Bugünkü ABD verileri ve ECB faiz kararı hareketlilik yaratabilecekken, teknik olarak 2.660 desteği korundukça yükseliş isteği sürebilir ve 2.710 direnç bölgesi hedefte kalabilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 2.660 seviyesinin altında 2.646 yakın destek konumunda.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.