Ziraat Yatırım: Ons altın bir kez daha tarihi zirvesini yineledi

İstanbul, 24 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım’a göre, ons altın bir kez daha tarihi zirvesini yineledi.

Ziraat Yatırım: Ons altın bir kez daha tarihi zirvesini yineledi
Yayınlama: 24.09.2024
1
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın yayımladığı değerlendirmede şunları aktarıldı:

“USD/TRY:  Fed üyelerinden gelen açıklamalar mevcut faiz seviyelerinin nötr faiz noktasından uzak olduğu ve faiz indirimlerinin bu yıl ve önümüzdeki yıl çok sayıda yapılacağı mesajı verdi. Bugün Fed'in faizi 50 baz puan indirdiği karara karşı çıkan tek üye Michelle Bowman'ın açıklamaları takip edilecek. Yurtiçinde ise S&P Global Ratings Kıdemli Direktörü Frank Gill'in Türkiye için kasım ayında yeni bir not artışı olabileceği yönündeki söylemleri piyasalar üzerinde pozitif etkiye sahip olabilir. Net rezervlerdeki iyileşme ve cari açığın hızlı şekilde daralmasının çok önemli olduğunu belirten Gill, ayrıca faiz politikasına da dikkat edileceğini ekledi. Öte yandan, Fitch'in ABD'de sene sonuna kadar toplamda 50 baz puanlık indirim daha beklediğini açıklaması küresel piyasalarda risk iştahını artırabilecek bir diğer unsur olarak öne çıkıyor. Bu sabah yurtdışı piyasalardaki fiyatlamalara bakıldığında, ABD vadelileri hafif artıda seyrederken, Dolar Endeksi 101 seviyesinin hemen altında. Bu sabah açıklanan verilere göre Reel Kesim Güven Endeksi eylül ayında 99,2 olarak açıklandı. Kapasite Kullanım Oranı da 75,9 olarak gerçekleşti. Günün geri kalanında ise ABD'de conference board tüketici güveni endeksi takip edilecek. Sınırlı yükseliş eğilimini devam ettiren kurda 34,10 seviyesinin üzerindeki hareket gün boyunca devam edebilir.

“EUR/USD: ABD'de dün açıklanan ve beklentilerden zayıf gelen eylül ayı öncü PMI verilerinin, Fed'in gelecek dönemde faiz indirimlerine devam edeceğine yönelik beklentileri artırdı. Buna ek, birçok Fed üyesi, ABD ekonomisinin beklenen enflasyon ve işsizlik oranlarına yakın olduğunu, bu nedenle para politikasının da normalleşmesi gerektiğini ve bu yıl daha fazla faiz indirimi desteklediklerini açıkladı. Gevşeme sinyallerinin etkisiyle risk iştahı yükseldi. Bugün Fed'in faizi 50 baz puan indirdiği toplantıda tek 25 baz puanlık oyu kullanan Fed üyesi Michelle Bowman konuşması izlenecek. Ek olarak ABD tüketici güveni endeksi, Almanya Merkez Bankası Başkanı Nagel'ın konuşması takip edilecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 1,1075 destek – 1,115 direnç seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir. 

“XAU/USD: Fed'in sene sonunda yapacağı faiz indiriminin büyüklüğü konusundaki beklentilerin artması ve İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısıyla birlikte Ons Altın bir kez daha tarihi zirvesini yineledi. Dün %0,3 primli şekilde günü 2.629 seviyesinden tamamlayan değerli madende bu sabah 2.640 seviyeleri test edildi. Fed yetkilisi Goolsbee'nin önlerinde daha çok faiz indirimi bulunduğunu belirtmesi, indirim döngüsünün devam edeceğine işaret etmesiyle Ons Altın tarafında pozitif fiyatlamaların devam etmesine neden olabilir. Bugünün veri takviminde hareketlilik yaratacak bir veri bulunmamakta. Teknik seviyelere bakıldığında ise değerli maden için 2.650 seviyesi yakın hedef durumunda kalmaya devam ediyor. Geri çekilme halinde ise 2.580 ve 2.550 seviyeleri sıralı destekler olarak izlenebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.