Ziraat Yatırım: Ons altında 2.700 yeni zirve olarak hedeflenebilir

İstanbul, 26 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım’a göre, ons altında 2.650 seviyesi korunduğu sürece 2.700 yeni zirve olarak hedefleniyor.

Ziraat Yatırım: Ons altında 2.700 yeni zirve olarak hedeflenebilir
Yayınlama: 26.09.2024
0
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesinde, “USD/TRY: Fed yetkililerinden gelen açıklamalar gerçekleşen faiz indirimini destekleyecek şekilde gelmeye devam ediyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Kugler, azalan enflasyon ve soğuyan işgücü piyasasıyla uyumlu olacak şekilde bir dizi faiz indirimi beklediğini belirtti. Dün gerçekleşen karışık kapanışın ardından Çin tarafından gelen teşvik haberlerinin de pozitif etkisiyle vadeli piyasalar bu sabah alıcılı seyrediyor. Dolar güç kazanırken on yıllık tahvil getirileri %3,78 civarında hareket ediyor. Bugünün gündeminde ise ABD tarafında Fed Başkanı Powell'ın konuşması, dayanıklı mal siparişleri ve ikinci çeyreğine ilişkin yıllıklandırılmış çeyreklik bazda GSYH büyüme nihai verisi öne çıkarken yurt içinde ise, TSİ 14'te geçen haftaki TCMB PPK toplantısına ilişkin özet bulunuyor. Fiyatlamalar tarafında ise 34,10 seviyesinin hafif üzerindeki görünüm gün boyu devam edebilir.” ifadeleri yer aldı.

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesinin tamamı şu şekilde:

“EUR/USD: ABD'de Fed yetkililerinden faiz indirimlerini destekleyen açıklamalar gelmeye devam ederken, piyasalarda 50 baz puanlık bir indirimin daha beklentisi oluşmuş durumda. Dolar Endeksi (DXY) 101 seviyesinin hafif altında seyrederken, parite dünkü işlem gününü yüzde 0,4'lük kayıpla 1,1133 seviyesinden tamamladı. Avrupa tarafında ise büyük bankalar ECB'nin ekim ayından itibaren nisan ayına kadar her toplantıda faiz oranlarını düşüreceği yönünde açıklamalarda bulunuyorlar. Bugünün veri takviminde, ABD büyüme verileri, Fed Başkanı Powell'ın ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmaları takip edilecek. EURUSD'de 1,1150 üstünde kalıcılık sağlanması halinde 1,12 seviyesi hedefte kalabilir. Geri çekilme halinde ise 1,11 ve 1,1070 noktaları destek olarak izlenebilir.

XAU/USD: Pozitif fiyatlamaların devam ettiği değerli madende 2.670 seviyesi test edilerek tarihi zirve yinelense de sonrasında gelen kar satışlarıyla birlikte gün 2.657 seviyesinde tamamlandı. ABD tarafında faiz indirimlerine dair beklentilerin yükselmesi fiyatlamalarda etkili olmaya devam ediyor. Öte yandan yükselen jeopolitik tansiyon da yükseliş hareketine katkı sağlıyor olabilir. Bugünün takviminde Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları öne çıkıyor. Ons Altın'da 2.650 seviyesi korunduğu sürece 2.700 yeni zirve olarak hedeflenebilir. Aşağı yönlü bir harekette ise 2.635 ve 2.590 seviyeleri sıralı destekler olarak izlenebilir.”

 


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.