Ziraat Yatırım’dan teknik analiz

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım’ın raporuna göre BIST100 arka arkaya beş haftalık kayıpların ardından kısmen toparlanarak haftayı kapattı.

Ziraat Yatırım’dan teknik analiz
Yayınlama: 02.09.2024
3
A+
A-

Ziraat Yatırım, teknik analizinde BIST100 endeksinin geçen hafta kısmen toparlanarak kapandığını duyurdu. Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesi şöyle:

“Haftanın son işlem gününde alıcılı bir seyir izleyen BIST100'de kapanışa doğru kar satışları gelmiş olsa da gün %0,8 primle tamamlandı. Endeks böylece arka arkaya beş haftalık kayıpların ardından kısmen toparlanarak haftayı kapattı. Haftalık ortalamasının üzerinde kalan endekste 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9.905 seviyesinin aşılmasıyla 10.000 bölgesi hedefte kalabilir. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 9.715 desteğinin kırılması durumunda yeni bir düşüş dalgası gözlenebilir.”

“Haftanın son işlem gününde alıcılı bir görünüm sergileyen kontrat, psikolojik bölge olan 11.500 seviyesinin hemen üzerinde haftayı tamamladı. Haftalık ortalamasının üzerinde kalmayı başaran kontratta aylık ortalama civarına denk gelen 11.700 bölgesi ana direnç olarak öne çıkarken geri çekilme halinde ise 11.400 seviyesi yakın destek olarak öne çıkıyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.