Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun Nevşehir ziyareti

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Nevşehir programı kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun Nevşehir ziyareti
Yayınlama: 20.09.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, il gezisine Nevşehir Valiliği’ni ziyaret ederek başlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, burada Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar ve diğer yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret eden Sağlık Bakanı Memişoğlu, ilde sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulanlar hakkında sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, personelin talep ve görüşlerini dinledi.

Bakan Memişoğlu, daha sonra Nevşehir Devlet Hastanesi’nde yetkililerle ve sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek, sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gün içinde beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir’de esnaf ve vatandaşlarla konuşan Bakan Memişoğlu, geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bakan Memişoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda Nevşehir’deki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu konuşuldu. Yetkililerden Nevşehir’in sağlık alanındaki durumu ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, basın açıklaması yaptı.

Nevşehir’de sağlık hizmeti sunumlarının iyi bir şekilde devam ettiğini söyleyen Memişoğlu, “Daha sağlıklı, daha huzurlu bir Türkiye için uğraşıyoruz. Bunun yanında özellikle sağlık turizmini bu bölgede daha geliştirmek için bir çalışma da yapacağız. Çünkü burada, dünyanın belki de en güzel yerlerinden birisi olan Nevşehir’in turistik yerlerinde, kapasiteyi biliyoruz ve buraya gelen turistlerle ilgili de sağlık hizmetlerinin daha iyi sunulması için de çaba harcayacağız.” dedi.

Bakan Memişoğlu, sağlık turizmi için de bu bölgeyi belki özel bir çalışma alanı olarak tespit edeceklerini belirterek, şunları dile getirdi:

“Ancak özellikle COVID-19’dan sonra dünyada sağlık hizmetleri anlamında Türkiye hakkında gerçekten çok güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunduğumuz konusunda bir kanaat oluştu, gerçek bir kanaat bu. Evet, biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz. Ancak bu konuda bazı illegalitelerin, yanlış uygulamaların önüne geçmek için de her türlü tedbiri aldığımızı bütün toplumun bilmesini istiyorum. Biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz, kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.