Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yayınlama: 06.06.2024
29
A+
A-
Metalurji Yüksek Mühendisi ve İş Güvenliği Uzman

Fikir ve görüşlerin, ülke kalkınması ve medeniyet ilerlemesi açısından önemli bir adım olacağını düşünmekteyim. Küçük yerel katkılar bile olağanüstü güzelliktedirler.

Öncelikle, örnek dışı şu görüşlerimi açıklamak isterim: Türkiye’nin kalkınma, sanayi, ticaret, tarım gibi konularda insanlar arasında olağanüstü güzellikte fikir alışverişleri var ve bu karşılıklı etkileşim ülkeye fayda sağlıyor. Ancak…

Bunların dışında, ideolojik veya siyasi olarak küçük veya büyük toplum katmanlarında fikir alışverişi ve dönüşümü zayıf kalabiliyor. İnsanlarımız, bağlı oldukları gruplar veya dini yollar nedeniyle zihinlerini kilitliyor gibi görünüyor. Bu durum sadece okuyarak edinilen bir sonuç değil, başlangıçtan beri var olan bir durum. Gerçekte, fikirlerde ve görüşlerde dönüşüm olmadığı sürece gelişim mümkün olabilir mi?

Pek çok yenilik ve gelişme, aykırı fikirlerden çıkmıştır. Bunun millet olarak iyi düşünmemiz gerekiyor.

Şimdi gelelim güzel iki örneğimize:

  1. Antalya ili Akseki ilçemizde bir hayırsever yurttaşımız, emekli noter Faik Bozkurt, tam 19 yıldır Akseki ve köylerinde ilkokul, ortaokul ve liseyi birincilikle bitiren öğrencilere başarı ödülleri veriyor. Bu ödüller, 2 yıl öncesine kadar çeyrek altın olarak veriliyordu. Faik Bey’in amacı sadece ve sadece yurt kalkınmasına katkı sunacak bir iş, bir hareket, bir oluş. Olağanüstü güzellikte ve heyecan verici.
  2. Yine Akseki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih eden tüm öğrencilere eğitim bursu sağlanması. Bu, tamamıyla Aksekili hayırseverlerin düşünüp uygulamaya koyduğu bir gelişme.

Bu örnekler, bizim için hayranlık dolu takdirlerden başka duygular uyandırmıyor. Bravo, çok yaşa, sağ olun, var olun sayın Aksekililer. Benzer örneklerin çoğalması umuduyla,

Saygılarımla,

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.