Bornovalılar Srebrenitsa Katliamı’nı andı

1995 yılında Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde gerçekleştirilen katliamda öldürülen yaklaşık 8 bin Müslüman, Bornova Belediyesi tarafından Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Bornovalılar Srebrenitsa Katliamı’nı andı
Yayınlama: 05.07.2024
0
A+
A-

Anma töreninde soykırımı dünya gündemine taşıyan fotoğrafların bulunduğu “Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler” adlı serginin yanı sıra, Srebrenitsa’da yaşayan genç bir kadının öyküsünü anlatan ''Aida'' filmin gösterimi de yapıldı.

Anma etkinliğinde katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye ve Bosna Hersek’in ulusal marşları okundu.

Srebrenitsa Katliamı’nın dünyanın gözü önünde yaşandığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Srebrenitsa’da yaşanan vahşet, insanlık tarihinde kara bir leke, insanlık onuruna büyük bir darbedir. nsanlığın yaşanan bu olaylardan ders çıkarmasını gerekiyor.” dedi.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Esat Yılmaz, “Büyük bir acıyla hatırladığımız bu katliamdan sonra yaşananlar ise insanlığın ders çıkarmak konusunda ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi. Bilinen rakamla 8 bin 372 insanın vahşice katledilmesiyle sonuçlanan bu elim olayı unutmadık, unutturmayacağız.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.