CUMHURİYETİ KURAN ŞEHİR ERZURUM’UN 1. OSB’Sİ

Yayınlama: 30.10.2023
75
A+
A-
Erzurum OSB Başkanı

Takvimler 23 Temmuz 1919’u gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum’daydı.
Nihai hedef Anadolu’daki işgale son vermekti.
7 Ağustos 1919’a kadar süren tarihi Erzurum Kongresi’nin sonunda ‘vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği, Kuvayı Milliye’yi amil ve milli iradeyi hâkim kılmanın temel esas olduğu’ tüm dünyaya haykırıldı.
Cumhuriyet’in ilk meşalesi bu kararlarla yakılırken, milli mücadelenin de rotası belirlenmişti.
Mücadele yıllarının hemen ardından ülkenin doğusunda başlayan ekonomik girişimler, genç Cumhuriyet’in adeta kılcal damarlarını besliyordu.
1960’lı yıllarda adı konulmasa da organize faaliyetlerle Erzurum, bölgede ağırlığını hissettirmiş, stratejik konumuyla ticaretin başkenti olmuştu.
Kurulumunu 1968 yılında resmen tamamlayarak, ülkenin 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi olan Erzurum 1. OSB, geçen zaman içinde diğer bölgelere ilham oldu.
Yıllar içinde gelişen, büyüyen ve markalaşan birçok şirkete ev sahipliği yapan Erzurum 1. OSB, bugün aktif 92 firmasıyla 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak, kent ekonomisinin bel kemiği oldu.
137 hektarlık arazisinde gıdadan mobilyaya, çelik yapıdan endüstriyel imalata kadar onlarca başlıkta üretimin adresi olan bölgemiz, kent bölge ve ülke ekonomisinin önemli dinamikleri arasında yer aldı.
Türkiye ve Dünya ülkelerine yönelik üretim ağı bir hayli genişleyen Erzurum 1. OSB’deki firmalarımız uluslararası arenada bilinirlikleriyle gurur kaynağı olurken, doğru strateji ve hamlelerle yeni iş sahaları açmaya başladı.
Gelişen teknolojiyle bağlı olarak GES gibi yeni projelerle üretim saha ve kapasitesini daha da artırmayı hedefleyen bölgemiz, asırlık Cumhuriyetimizin doğudaki bir kalesi olmaya devam edecek.
Global gelişmeleri her daim yakından takip eden yönetim anlayışıyla şimdiye kadar fark yaratan projelere imza atan Erzurum 1. OSB’nin nice asırları yaşamasını temenni ediyor, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum,

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.