KOBİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, depremin etkilinin devam etmesini dikkate alarak Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki sanayi işletmelerinin Yıllık İşletme Cetveli verme sürelerini 31 Ağustos 2024 tarihine kadar, Yıllık İşletme Cetveli’nde toplanan bazı verilerin işletmelerde oluşturduğu iş yükü dikkate alınarak belirtilen il ve...
30.04.2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğunda önlerindeki finansman engelini kaldırdıklarını belirterek, “KOBİ’lerin rekabetçiliklerini ve verimliliklerini arttırmaya yönelik dijital dönüşümlerini sağlamak için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile işbirliği yaptık. 300 milyon avroluk bir finansmanı; Dijital Dönüşüm ve Olgunluk Değerlendirme Analizi gerçekleştirerek; dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit...
30.04.2024
Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) ile Ankara Valiliği Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen yardım projesi kapsamında; kampanyaya katkı sunan ANGİAD üyeleri tarafından Ankara’nın ilçelerinde üretim yapan 14 Kadın Kooperatifi’nden alınan gıda ürünleri deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi 1000 aileye ulaştırılacak. ANGİAD'DAN 100. YILA ANLAMLI PROJE
29.10.2023
Toroslar EDAŞ, sorumluluk sahasında bulunan ve yangın çıkma riski olan ormanlık bölgelerdeki elektrik direkleri için 12,8 milyon lira bütçe ile ‘Yangın Önleme Projesi’ni hayata geçirdi.
18.10.2023
Kredi kartı borçlarının artması ve buna bağlı olarak tasarruf yapamadıkları için pişmanlık yaşayan gençlerin mevcut ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Bankrate’in 3 bin 700 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre, genç kuşakların finansal pişmanlık oranı yüzde 60 seviyesinde. Eğer gençlerimizin tasarruf bilincini artırabilirsek ve öz...
18.10.2023
Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı, Birleşmiş Milletler (UNOPS) Danışmanı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Danışmanı Nezaket Emine Atasoy, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder ile bir araya geldi. Ziyaret kapsamında, Türkiye ve Norveç arasındaki ekonomik iş birliği ve ticaret ilişkilerini güçlendirmeye yönelik konular ele alındı.
18.10.2023
Adana’da Yıldıray Yalçın’ın işlettiği Natha Bohem Restoran, kebabın başkentinde Adanalılara Japon yemeği olan suşiyi sevdirdi. Restoranın menüsünde somon, yılan balığı, levrek, ahtapot, yengeç, karidesten yapılan 50 çeşit suşi yer alıyor.
18.10.2023
Elektronik para ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösteren finansal teknoloji -fintek- şirketi Parolapara, Satış ve Pazarlama Yöneticisi (CMO) olarak Gözde Soylu’nun atandığını duyurdu. Soylu’nun, yeni pozisyonuyla birlikte şirketin dijital dönüşüm sürecini yönlendireceğini ve büyüme hedeflerine katkıda bulunacağı belirtildi.
18.10.2023
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK’ın; akademiye yönelik destek programları kapsamında Boğaziçi Üniversitesinde 591 projeye 1,2 milyar lira hibe aktarıldığını belirterek, “Bilim insanlarına yönelik burs ve destekleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesindeki 6 bin 419 araştırmacı ve öğrencimize 1,5 milyar lira tutarında burs ve destek sağladık.” dedi.
17.10.2023
Teknoloji, şimdi de mobilya sektörüne yön veriyor. Türkiye’de ürettiği klasik mobilya modellerini dünyanın 56 ülkesine ihraç eden yerli marka, el işçiliği ile hazırladığı klasik mobilya modellerine teknolojiyi entegre ediyor.
17.10.2023
Hepsiburada; gençler için yeni fırsatlar yaratmak, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak ve hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amacıyla Yarınlara Söz Programı’nı hayata geçiriyor.
17.10.2023