ÜRETİM ’DE 100. YILIMIZ VE YENİ TÜRKİYE YÜZYILIMIZ

Yayınlama: 30.10.2023
17
A+
A-
İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitlerimizin 100 yıl önce verdikleri milli mücadele sonrası yeniden toparlanış için en büyük dayanak yerli ve milli üretim odaklı bir ekonomi olduğunu 17 Şubat 1923 İzmir İktisat Kongresi İzmir Banka-Han binasında toplanan 1135 delege ile siyasi bir irade olarak ortaya koymuşlardır.
Yurdumuzun dört bir yanından katılım gösteren çiftçilerin, işçilerin, sanayicilerin, tüccarların ve hükümet temsilcilerinin o dönemki zor koşullar altında bir araya gelmesi ve kongreye, istiklal mücadelemizin muzaffer komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın başkanlık etmesi, ekonomik bağımsızlığa verilen önemi de açıkça ortaya koymuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün altını çizdiği “Siyasi, askerî muzafferiyetler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadi muzafferiyetler ile tetviç edilemezlerse husule gelen zaferler payidar olamaz, az zamanda söner” sözünü asla unutmamalıyız.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bu istikamette çalışmalarımızı bugün de hız kesmeden sürdürmekteyiz. Son yıllarda yaşanan büyük felaketlerin hazırladığı ekonomik durgunluk ve çıkmazı 20 yıldaki sanayi üretimimiz, teknoloji alt yapı yatırımlarımız ve savunma sanayimizdeki yüksek teknoloji üretimlerimizin sayesinde atlattık.
Türkiye’nin 100. yılını geride bırakırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yerli ve milli, yenilikçi ve yeşil üretim ekonomisi anlayışıyla, Milli Teknoloji Hamlesinin desteğiyle, sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücünü arttığını görmekteyiz.
İleri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazarlı, istihdamı artıran doğru üretim alanlarını desteklemek Türkiye’yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğine inanıcım tamdır.
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’i bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.
Üretim ve mücadele ile geçen 100 Yılımızı ve gelecek yeni Türkiye yüzyılımızı şimdiden kutluyorum.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.